Als je geen idee hebt hoe je voor je haar moet zorgen, volg dan het advies van ervaren bloggers, kappers en haarmaniakken. Zij zijn het erover eens dat de beste manier om de conditie van je lokken te verbeteren een haaroliebehandeling is. Het is een veel gebruikte methode van hoofdhuidverzorging uit India. Door te kijken naar het haar van Hindoevrouwen, weten we dat de haarverzorgingsmethodes een van de besten moeten zijn. Daarom is er geen andere richtlijn dan het beginnen aan een haaroliebehandeling.

Hoe vaak moet een haaroliebehandeling worden uitgevoerd om het te laten werken?

Helaas is er geen simpel antwoord te vinden op deze vraag. De frequentie van applicatie is afhankelijk van de conditie van het haar. Als je bleekmiddelen, verf of vaak de föhn gebruikt, moet je minimaal twee keer in de week een haaroliebehandeling uitvoeren; voor het gebruiken van shampoo op het haar. Aan de andere kant, als jouw haar niet als zodoende beschadigd is, is het voldoende om het om de week te trakteren op een olie. Onthoud wel dat je de sessies uitvoert.

Wanneer je niet weet welke haarolie je moet kiezen

Als eerste, geen zorgen! Je bent niet de enige met dit soort probleem. Veel vrouwen weten ook niet hoe zij dit moeten doen. En inderdaad, de juiste haarolie kiezen is een heel belangrijke zaak. Dankzij de applicatie van de juiste oliën, zullen de conditie van je hoofdhuid en haar zeker verbeteren. In feite kun je op cosmeticablogs tal van hints vinden die jou zullen helpen om een haarolie te kopen. Wat uiterst cruciaal is, is dat je moet onthouden om een olie te matchen met jouw haarporositeit: laag, medium of hoog. Hier moet je letten op de inhoud van essentiële vetzuren (afgekort tot EFA in het Engels). Als je een haaroliebehandeling uitvoert voor de eerste keer, wordt het aanbevolen om een olie te proberen die je momenteel thuis hebt, of een mix van een winkel.

haar olien

ONTHOUD: Een haaroliebehandeling geeft geen effecten als je haarproducten met siliconen gebruikt. Zulke cosmetica werken inderdaad, maar alleen oppervlakkig.

Drie druppels of twee theelepels? Hoeveel olie moet worden aangebracht op het haar?

Dat ligt eraan. De hoeveelheid olie gaat hand in hand met de lengte, densiteit en niveau van schade en porositeit van het haar. Van groot belang is ook de consistentie van een product, evenals of het gemakkelijk te verwijderen is of niet. Eigenlijk verschilt een haaroliebehandeling met reguliere haarverzorging op basis van de dosis benodigde olie. Het doel van de behandeling is om direct resultaten te leveren, en hoe groter de hoeveelheid van de olie, hoe groter de kans hierop. Wat interessant is, is dat je in gedachten moet houden dat de grotere hoeveelheid olie op het haar invloed heeft op de tijd die je moet besteden aan het eruit wassen. Shampoo’s bevatten op hun beurt SLS die het haar uitdrogen en bijdragen aan hoofdhuidirritatie. Het effect? Een haaroliebehandeling levert dan geen positieve uitkomsten.

Je hebt al de beste cosmetica gekocht. Wat is een haaroliebehandeling?

Er zijn tal van manieren om een haaroliebehandeling uit te voeren. Waarschijnlijk zul je de meest geschikte vinden door het gewoon te proberen. Een haaroliebehandeling kan ofwel voor of na het gebruik van shampoo worden aangebracht. Meng een deel van de olie met drie porties van een conditioner en laat het ongeveer een half uur zitten op vochtig haar. Daarna was je het haar. En wat zijn de manieren van het uitvoeren van een haaroliebehandeling? Hier zijn de meest populaire:

 • een paar druppels olie inwrijven in de haarpuntjes, net na het gebruik van shampoo
 • een olie inmasseren in vochtige lokken
 • een paar druppels olie mengen met een shampoo en je haar er mee wassen
 • een olie toevoegen aan een haarmasker of haarconditioner

Werkt het of niet? Effecten van een haaroliebehandeling

Wat bepaalt dat we haarolie die we hebben gebruikt de taak heeft volbracht? Het is gemakkelijk! Het haar ziet er simpelweg beter uit dan voor de behandeling. Echter, als je geen verbetering opmerkt, neem dan een betere olie, die andere stoffen bevat maar wel EFA bevat. Je hebt de olie waarschijnlijk niet gematcht met jouw haarbehoeften als je geen verbetering hebt kunnen zien. Bedenk je wel: behandel hoog poreus haar met meervoudig verzadigde oliën, laag poreus haar met verzadigde zuren en medium poreus haar met enkelvoudig verzadigde oliën.

Kun je een haarolie aanbrengen op de hoofdhuid? Hoe doe je het?

Natuurlijk kan dat. Natuurlijk zijn niet alle oliën goed om de hoofdhuid te verwennen. Echter, sommigen kunnen gewoon worden aangebracht. Wat belangrijk is, is dat je wat voorzorgsmaatregelen moet nemen wanneer je een olie aanbrengt op je hoofd. Als je de instructies hieronder volgt, zul je zeker alleen positieve resultaten opmerken. Laten we beginnen!

 1. Doe eerst een allergietest. Wrijf een druppel olie in de huid achter je oor en blijf deze plek gedurende 24 uur observeren om eventuele irritatie op te merken. Als jouw huid niet rood wordt, gevoelig is of jeukt, en als de opperhuid geen laagje loslaat, kun je de olie vrij gebruiken. Dit soort test is vooral aanbevolen wanneer je Hindoe-oliën wilt gebruiken.
 2. Was jouw haar precies. Talg, onzuiverheden, roos en dode huidcellen kunnen achterblijven op het haar. Om de de snelheid van verwijderen te versnellen, spray je de hoofdhuid met een hydraterende haarmist.
 3. Kam het haar. Doe het mild om klitten te voorkomen.
 4. Verdeel het haar en breng direct op de hoofdhuid enkele druppels olie aan. Om dit precies te doen, gebruik je een van de volgende artikelen: een pipet, een haarverfborstel of je vingers.
 5. Geef jouw hoofdhuid een massage. Hierdoor zul je de olie gelijkmatig verdelen, de bloedstroom verbeteren en ontspannen. Echter, wees voorzichtig en laat de lokken niet klitten.
 6. Als je wilt, kun je een foliekapje op zetten, een handdoek of een warme hoed. Hierdoor zul je de werking van de olie verbeteren.
 7. Laat de olie een paar uur op het haar zitten. Daarna was je je hoofd met een conditioner en daarna met een milde shampoo.